Asiat wordt deze zomer de place to be voor elke baller, van groot tot klein, met een spiksplinternieuw basketbalplein. Om dat te vieren slaan BAVI en Asiat de handen in elkaar voor een spectaculair officieel FIBA 3X3 competitieweekend van 25 tot 26 mei. Twee dagen lang nodigen we jong en oud uit, om mee te strijden voor onze hoofdprijs. Bereid je voor op een weekend vol cross-overs, lay-ups en spectaculaire dunks.

Tijdens het laatste weekend van mei organiseren BAVI en Asiat het 3X3 evenement van Vilvoorde. Van zaterdag 25 tot zondag 26 mei wordt het Asiatpark omgetoverd tot de hotspot voor elke basketballiefhebber van Vilvoorde. Het hele weekend lang zal het park zich vullen met spelers, dj’s, MC’s en gooien de sportorganisaties en bewoners van Asiat Park hun deuren open.

Maar het sportveld is geen klassiek pleintje. Voor de gelegenheid wordt een van de festivalpodia van het Horst festival omgebouwd tot polyvalent sportveld. Na het festival zullen leerlingen van het Virgo Plus college samen met vrijwilligers, het festivalpodium ontworpen door Piovenefabi inrichten tot een sportveld met spectaculair 3X3 court. En dat is niet alles. Na het openingsweekend blijft het speelplein een hele zomer lang op zijn plek staan. Tijdens de openingsuren van het park ben je altijd welkom om zelf een bal richting onze ring te werpen.

Iedereen is welkom tijdens het onze 3X3 Cup in het Asiat Park, al wordt de competitie wel opgedeeld in de categorieën U13, U15, U18, U23, en U23+. Voor de jongsten (U8 & U10) is er een initiatie op zondag. 

Wil je mee strijden voor de kroon? Schrijf je team dan nu in via onze officiële inschrijvingslink

Blijf op de hoogte van al het nieuws via onze website, onze nieuwsbrief of het facebookevenement.

Programma:

Zaterdag 25 mei 2024: U13 Mixed, U15 Mixed, U18 Boys, U18 Girls

Zondag 26 mei 2024: U23 Men, 23+ Men